Luisteren: paus komt met rockalbum

Vrijdag eerste single uitgebracht

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus blijkt ook muzikale ambities te hebben. Afgelopen vrijdag heeft hij zijn eerste single uitgebracht; eind november komt zijn complete rockplaat op de markt.

In het uitgebrachte nummer is de paus te horen terwijl hij in het Engels een Zuid-Koreaans publiek toespreekt, begeleid door trompetten, gitaren en synthesizers. De cd zal ook uitspraken van de paus in het Italiaans, Spaans en Portugees bevatten over onderwerpen als het milieu, vrede, menselijke waardigheid en de zorg voor armen.

"Word wakker, word wakker", zegt de paus in de single. "De Heer geeft je verantwoordelijkheid, het is een plicht om waakzaam te zijn. Laat de druk, de verleidingen en zonden niet onze gevoeligheid voor de schoonheid van heiligheid in de weg staan." En later dringt hij erop aan om wakker te worden: "Niemand die slaapt kan zingen, dansen en zich verheugen."

Producer en artistiek director Don Giulio Neroni werkte eerder ook samen met Johannes Paulus II en Benedictus voor een album. "Ik probeer trouw te blijven aan de persoonlijkheid van Paus Franciscus, die de paus van de dialoog is: hij verbindt, opent deuren, biedt gastvrijheid", legt hij uit aan Rolling Stone magazine. "In dit album verenigt de stem van de paus zich met muziek. En hedendaagse muziek verbindt zich met de christelijke traditie van gewijde muziek."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons