"Jezus Christus is grootste genezer aller tijden"

Popster Justin Bieber open over zijn geloof

"Ik ben niet religieus. Nee, ik heb een persoonlijke relatie met Jezus. En ik wil mijn stem met een reden gebruiken." Dat zegt popster Justin Bieber in een interview met het Engelse magazine Complex.

"Jezus heeft een fantastisch voorbeeld gegeven van hoe je van mensen kunt houden en hoe je vol genade en vriendelijkheid kunt zijn. Hij is ook voor jouw zonden gestorven," aldus Bieber. In het interview deelt hij ook hoe hij door het Evangelie is bevrijd van foute gedachtes: "Jezus is gestorven voor al onze pijn en al onze angsten. We hoeven onszelf niet te genezen. We hebben de grootste Genezer aller tijden en Zijn Naam is Jezus Christus. En Hij geneest echt."

Justin vervolgt:"Zodra mensen horen dat ik christen ben zullen ze iets zeggen als 'Ho Justin. Doe even rustig aan'. Maar ik ben het zat om altijd een masker te moeten dragen en een show voor mensen te moeten opvoeren. Ik ben vanaf nu mezelf. Als mensen mij nu niet meer leuk vinden, dan niet. Ik ben op het punt gekomen om mijn geloof in Jezus niet meer alleen voor mezelf te houden. En ik vertrouw erop dat God alles onder controle heeft."

Liefde
Ook spreekt Bieber uitgebreid over zijn eerste liefde en waarom zijn relatie met Selena Gomez geen stand hield. "Ik ging samenwonen met mijn vriendin toen ik 18 jaar was en begon een leven met haar. Het was als een huwelijk. We waren zo verliefd. We gingen in elkaar op. Mijn identiteit zat in haar en die van haar in mij."
Bieber heeft veel geleerd: "Liefde is een keuze. Liefde is geen gevoel. In films lijkt het alsof het een sprookje is, maar dat is niet wat liefde is. Op sommige momenten laat je gevoel je in de steek, maar dan kies je er toch voor om van elkaar te blijven houden. Dat is iets dat ik in mijn leven moest uitvogelen. Ik moet naar God kijken. Ik moet in alle situaties op Hem vertrouwen. Dan zullen de relaties tussen mij en de mensen om mij heen ook beter worden. En als dan een relatie kapot gaat, dan ben ik niet gebroken. Want mijn identiteit komt van Jezus. Van niemand anders."

Onoverwinnelijk
"Niets of niemand is groter dan God, ik voel me gezegend en onoverwinnelijk. 'Als God voor mij is, wie zal dan tegen mij zijn?' Dit bijbelvers helpt mij als ik me veroordeeld voel. Het is niet mijn eigen vertrouwen, het is een goddelijk vertrouwen. Dat heb ik altijd gewild: Geliefd zijn om wie ik ben. Ik weet wie ik ben, wat ik in me heb en wat ik wil geven."

Bron: Complex Magazine

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons