Honderden vluchtelingen bekeren zich tot christendom

Pastor in Berlijnse kerk spreekt van groot wonder

in Christelijk Nieuws

Veel vluchtelingen die asiel zoeken in Duitsland bekeren zich tot het christendom. Dat meldt Associated Press. Gottfried Martens, pastor van de evangelische Trinity Church in Berlijn, heeft in slechts twee jaar tijd zijn gemeente zien groeien van 150 naar meer dan 600 leden.

"Ik nodig ze uit voor onze kerk, omdat ik weet dat iedereen die hier komt niet onveranderd weg zal gaan."

Pastor Martens:

Veel van deze vluchtelingen waren moslim en geven aan niet terug te willen keren naar hun thuisland vanwege de onderdrukking van radicale groepen als IS. Met name asielzoekende Iraanse moslims in Duitsland bekeren zich vaak tot het christendom. Pastor Martens noemt het aantal bekeringen 'een wonder'.

Toch zijn er ook zorgen om de redenen van deze bekeringen. Het bekeren tot het christendom helpt migranten en vluchtelingen namelijk ook voor een betere verblijfskans in Duitsland. Pastor Martens is niet bezorgd over de motieven van de bekeringen. Martens erkent de mogelijkheid hiertoe, maar zegt dat 90% van de vluchtelingen na hun bekering de kerkdiensten blijven bezoeken. "Ik weet dat er - elke keer opnieuw - mensen komen omdat ze hoop hebben op een verblijf. Maar ik nodig ze uit voor onze kerk, omdat ik weet dat iedereen die hier komt niet onveranderd weg zal gaan" aldus pastor Martens.

Angela Merkel heeft gezegd dat de Islam 'bij Duitsland hoort' en geeft aan dat bekering tot het christendom geen succesvolle asielprocedure garandeert.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons