"God nam al mijn pijn en verdriet weg"

Van podium naar gevangenis

in Mediatips

Zaterdag start het nieuwe seizoen van De Verandering. In de eerste aflevering gaat Kefah op bezoek bij Roy de Casembroot: voormalig drummer van The Shorts.

In de jaren 80 wordt de droom van Roy de Casembroot werkelijkheid: hij treedt toe als drummer van de internationaal bekende band The Shorts. Met nummers als ‘Comment ça va’ is hij op 19 jarige leeftijd al een grote ster. Na succesvolle jaren vol grote optredens, fans en interviews maakt een ruzie einde aan zijn periode bij The Shorts. Nadat ook zijn moeder overlijdt maakt hij een donkere periode in zijn leven mee. Hij raakt verslaafd aan de drugs, verliest zijn vrienden en vriendin en eindigt zelfs in de gevangenis. Een periode waarin Roy uiteindelijk terecht komt bij Horeb en daar voor het eerst iets van God ervaart. Een kerkdienst die zijn leven veranderde en Gods liefde liet zien. Een ervaring waar hij al die tijd al naar op zoek was.

Nu, 15 jaar later, gaat Kefah op zoek naar Roy en vraagt hij zich af wat er van hem terecht is gekomen. Aan het woord zijn onder meer jeugdvrienden, ex-bandlid Armando Jansen en vriend en bekende Nederlander Jeroen van der Boom. Ook ziet Roy na 15 jaar zijn ex-vriendin weer terug. Iemand wie hij graag wil ontmoeten en om vergeving wil vragen.

In De Verandering volgt presentator Kefah Allush christenen die op latere leeftijd tot geloof zijn gekomen.
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons