Getuigen van Jezus bij daklozen

"Voor ons is het een opdracht"

in Mediatips

"We zijn gelovige mensen en we zijn van Woord en daad. Je kunt natuurlijk wel het Woord brengen, maar je moet het ook doen met je handen en voeten en alles wat je hebt. En dat geeft alleen maar vreugde" zegt Heidi Kuijt uit Katwijk. Ze kookt al jarenlang samen met haar man voor de zwervers op de wallen in Amsterdam.

"Meeleven blijven we altijd doen, maar medelijden hoeft niet altijd"

Heidi Kuijt:

Heidi en Dirk Kuijt zetten zich al meer dan 9 jaar in voor thuis- en daklozen. In Geloof en een Hoop Liefde van deze week vertelt ze over haar bezigheden, moeilijkheden en de liefde van God die ze aan de zwervers mee wil geven.

"Mensen kijken zo neer op thuis- en daklozen" vertelt Heidi. "Stel je voor dat je zelf in zo'n situatie terecht komt. Er komen mensen bij ons die een hele goede baan hebben gehad maar toch op straat terecht komen. Dan zou je toch ook blij zijn als iemand een arm om je heen slaat?"

Elke dinsdag reizen Heidi, Dirk en nog twee vrijwilligers naar Amsterdam. Daarbij krijgen ze veel hulp van de Katwijkers. Voor Heidi en Dirk voelt het als een soort opdracht. 's Middags om half 1 sluiten de deuren bij de opvang en wordt het even stil. Het is dan tijd voor 'de preek van de week'. "Nu lezen we bijvoorbeeld de verhalen voor over Mozes." Heidi vertelt de daklozen graag over Jezus. "Je plekje kan nog zo donker zijn of je put zo diep: daar is Jezus ook geweest. Hij weet wat het is om dakloos te zijn, hoe het is om uitgespuwd of uitgejouwd te worden."

Bekijk hierboven het volledige fragment met Heidi Kuijt uit Geloof en een Hoop Liefde.

Geloof en een Hoop Liefde is te zien op maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 2.

In Geloof en een Hoop Liefde gaan Herman Wegter, Mirjam Bouwman, Hella van der Wijst en Kefah Allush op zoek naar karakteristieke dorpsverhalen, stadse tradities, de rol van het christelijk geloof en bijzondere mensen. Elke week bezoeken ze een andere plaats. Deze week is Katwijk aan de beurt.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons