Geloof, hoop en liefde uitdelen op straat

Puttenaren verrassen elkaar met een persoonlijke boodschap

in Mediatips

Geloof, hoop en liefde: het zijn de bekende woorden uit de Bijbel waar iedereen wel eens wat van nodig heeft. Stel je voor dat je het uit kunt delen op straat. In Geloof en een Hoop Liefde gebeurt dat wekelijks. Deze week is het Veluwse Putten aan de beurt.

Hoe het precies werkt? De vier presentatoren van Geloof en een Hoop Liefde bezoeken wekelijks een dorp of stad in Nederland. Daar vragen ze aan een aantal inwoners of ze iemand willen verrassen met geloof, hoop of liefde. Dat kan de altijd vrolijke buurman zijn, maar ook een vriend of familielid die wel wat steun nodig heeft. Vervolgens wordt een houten letter G(van geloof), H(oop) of L(iefde), beschreven met een persoonlijke boodschap, bij deze mensen gebracht.

Herman gaat eerst op bezoek bij een sociale werkplaats in Putten. De mensen die daar werken weten direct naar wie ze iets willen sturen: Rob en Ria. Zij hebben de werkplaats, winkel en lunchroom opgezet en steken veel tijd in de mensen die er werken. Tijd om Rob en Ria eens een L van liefde uit te delen, namens de mensen van de sociale werkplaats.

Herman is benieuwd of Rob en Ria ook iemand kennen die geloof, hoop of liefde kan gebruiken. De naam van Lise wordt genoemd. Zij heeft kanker en kan zeker hoop gebruiken in haar moeilijke tijd. Met een volgeschreven letter H gaat Herman bij Lise op bezoek. Daar hoort hij hoe ze haar vertrouwen op God stelt, ondanks haar moeilijke situatie.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons