Een gevecht met duistere gevolgen

Etienne Poeder, hoofdrolspeler van The Lion King, in De Verandering

in Mediatips

Dromen die waar worden, een succesvol leven leiden, maar toch in de ban raken van kwade geesten die angst en onrust zaaien. Dat alles maakte Etienne Poeder door. Tijdens zijn periode als hoofdrolspeler in de musical 'The Lion King' raakt hij in de ban van de negatieve vooroudergodsdienst Winti.

Etienne ziet het levenslicht in Dordrecht en is vanaf zijn geboorte al een ras-entertainer. Zijn omgeving ziet in hem een groot talent. Op jonge leeftijd verwerkt Etienne een grote tegenslag: zijn vader verlaat het gezin. Etienne heeft het hier moeilijk mee en hij gaat op zoek naar aandacht om het gemis van zijn vader te compenseren. Na veel vrouwen en een grote dwang om beroemd te worden grijpt hij een nieuwe kans aan: hij doet auditie voor de grote Broadway musical The Lion King.

Na een succesvolle auditie en een lange training mag Etienne zich de hoofdrolspeler noemen in de Nederlandse editie van The Lion King. Volle theaters en een succesvolle status: het is precies waar Etienne naar op zoek is. Maar thuis wordt Etienne geconfronteerd met de duistere kant van het leven: de Surinaamse vooroudergeesten-religie Winti eist een steeds belangrijkere rol in zijn familie. De moeder van Etienne ziet geesten en duistere rituelen doen hun intrede.

Een ontmoeting met een gelovige neef doet de familie voor het eerst horen over God. Het is een ‘life-changing’ moment en het verandert Etienne en zijn familie. Etienne besluit zelfs te stoppen met zijn musicalcarrière.

In De Verandering gaat Kefah op zoek naar Etienne. Hoe heeft hij zijn jeugd ervaren en hoe gaat het nu met hem? Onverwacht ontmoet Etienne ook nog een musicalvriend van vroeger. Die vraagt zich af waarom God nu eigenlijk belangrijker voor hem is dan zijn musicalcarrière.

Bekijk de promo:

Etienne Poeder in De Verandering | zaterdag 26 september om 18.25 uur, NPO 2

In De Verandering volgt presentator Kefah Allush mensen die door het geloof in God zijn veranderd. Niet alleen degene die christen is geworden komt aan het woord, maar ook niet-gelovige omstanders. Familie en vrienden die erg begaan zijn met onze gast, maar zijn of haar keuze voor God niet altijd goed snappen en er soms zelfs flinke moeite mee hebben.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons