"De wereld vergaat niet. Klaar."

Willem Ouweneel reageert op de 'voorspellingen'.

in Christelijk Nieuws

Om de zoveel tijd zijn er groeperingen die aangeven dat het einde der tijden nabij is. Maar nu zijn er onafhankelijk van elkaar meerdere sektes die beweren dat eind september de wereld vergaat. Wat vindt professor Willem Ouweneel van deze voorspellingen. Zijn deze realistisch?

Willem: "Het eerste dat me opvalt is de sensatiebelustheid. Voor heel veel mensen is dit dé manier om hun identiteit te bevestigen. Dat zie je bij sommige predikers, die volgens mij niet al te intelligent zijn. Zij ontlenen hun identiteit aan het constant waarschuwen met donder en bliksem. Dát is een vorm van manipulatie, daarmee kun je macht over mensen uitoefenen. Maar het is eigenlijk omdat ze niets beters te vertellen hebben. En dat geldt ook voor sektes. Bij de één gaat het om een tsunami, bij de ander om een meteoorinslag en de volgende heeft het over de rode bloedmanen.

Laten we voorop stellen dat het verhaal van de wereld die zou vergaan: dat kan natuurlijk sowieso al niet! Wij verwachten niet dat de wereld vergaat, maar dat de Here Jezus terug komt. Dan vestigt hij het Messiaanse rijk op aarde. Duizend jaar later wordt de wereld vernieuwd en dan krijgen we een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Dus in de letterlijke zin, 'een wereld die vergaat', dat bestaat helemaal niet! Als christenen kunnen we dat naar het rijk der fabelen verwijzen. En toch vinden die mensen altijd weer aanhangers."

Willem vervolgt: "Je wordt er eigenlijk wel heel erg moe van, van al die verhalen, ik heb m'n hele leven al die verhalen meegemaakt. Maar dan zeggen de mensen: Ja, maar één keer gebeurt het ook echt!! Nee het gebeurt dus helemaal niet! De wereld vergaat niet, klaar!"

Lees hier het artikel: Eind september vergaat de wereld

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons