'De Bijbel wordt weer meer gelezen'

Mark de Boer nieuwe directeur Ark Mission

in Christelijk Nieuws

Per 1 september volgt Mark de Boer na 11 jaar Agapè Hans de Rijk op als kersverse nieuwe directeur van Ark Mission.

Ark Mission heeft als motto ‘Actief in bijbelverspreiding’ en doet dat door allerlei projecten in binnen- en buitenland en via de uitgeverij Ark Media. De organisatie bestaat al meer dan 100 jaar.

 

Zin in?

Zeker! Ik vind het een grote eer aan deze prachtige club leiding te mogen gaan geven. Ik kijk met genoegen terug op de periode bij Agapè en ik ben ook dankbaar dat Agapè een goede opvolger heeft gevonden in de persoon van Duurt Vonck.

 

Ark Mission. Bekende naam, maar wat wil de stichting ook alweer bereiken?

Stichting Ark Mission wil belangstelling wekken voor de Bijbel en deze in handen geven van medemensen zodat Gods Woord in hen tot leven komt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Bijbels, bijbeluitgaven, materialen voor kinderen en lectuur die aan de Bijbel gerelateerd is.

 

Even eerlijk, mensen lezen toch steeds minder, laat staan in de Bijbel?

Juist niet. Volgens mij is er een kentering gaande, zeker door het verschijnen van al die nieuwe bijbelvertalingen van de laatste jaren. Wat wel zo is, is dat mensen op andere manieren lezen.

 

Zoals?

Mensen lezen meer en meer digitaal, op hun mobiele apparaten. En kleinere stukjes, in een wachthokje voor de bus, in de trein, kortom: als je even een momentje hebt.

 

Uitdaging voor Ark Mission?

Zeker. We hebben al heel wat producten op dat gebied. Onze apps Bible-Fit en Treinreflecties (elke dag een inspirerende bijbeltekst met uitleg) lopen wat dat betreft lopen heel goed. Al kan het zeker nog groeien, maar als mensen elkaar berichten over deze apps, kan het snel gaan.

 

En de geprinte media?

Is natuurlijk een stuk moeilijker. Wat dat betreft is het ook een van onze uitdagingen om de komende jaren onze uitgeverstak (Ark Media) financieel stabiel te krijgen.

 

Hoe ga je dat doen?

Hé, het is mijn eerste dag hè! Moedig doorgaan met deze mooie club mensen en in onze projecten en uitgaven zoeken naar uitbreiding in de samenwerking met andere missionaire organisaties, ook internationaal. Tenslotte gaan we allemaal voor de verspreiding van het evangelie.

 

Succes Mark!

Dank.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons