You never SAIL alone

Defensiepredikant Fred Omvlee spreekt 'Blessings of the Sails' uit

in Christelijk Nieuws

Op de slotdag van Sail Amsterdam 2015, afgelopen zondag, kregen zowel de schepen als de bezoekers de traditionele 'Blessing' mee. De zegen wordt gevraagd voor een behouden vaart: "Godspeed, fair winds and following seas".

De viering wordt geleid door vlootpredikant Fred Omvlee. Ook is er medewerking van krijgsmachtrabbijn Menachem Sebbag, vloot-aalmoezenier Frank Kamp en koopvaardijpredikant Helene Perfors.

Het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate uit Katwijk aan Zee en het koperkwintet van de Marinierskapel der Koninklijke Marine zorgen voor muzikale omlijsting.

Bekijk de video:

Herdenking
Tijdens de interreligieuze Sail-kerkdienst is ook stilgestaan bij het overlijden van de 23-jarige man die tijdens SAIL overleden is. Fred Omvlee stak een kaarsje aan ter nagedachtenis en wenste de familie en vrienden sterkte toe. Aansluitend zong het mannenkoor: "Nearer my God, to Thee'.

Omvlee: 'Ik heb tijdens de viering gesproken over Jezus en de storm op het meer. Hier zit een mooie symboliek in. In ons leven kan het ook behoorlijk stormen, je kan zelfs in paniek zijn, maar we mogen geloven dat het uiteindelijk weer kalm wordt'.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons