Wordt jouw lied een Opwekkingslied?

Ieder jaar meer dan 200 inzendingen

in Mediatips

Na de zomerperiode start de selectieprocedure voor de nieuwe Opwekkingsliederen. Ook jij kan liederen insturen die geschreven zijn voor samenzang, of die specifiek bedoeld zijn voor jongeren. En wie weet staat jouw lied volgend jaar in de Opwekkingsbundel!

De eerste Opwekkingsbundel is ooit ontstaan op initiatief van Wiesje Hoekendijk. Zij constateerde destijds dat de bestaande bundels waaruit gezongen werd (in evangelische en pinksterkringen), slechts weinig aanbiddingsliederen bevatten en wilde dit gemis met een aanvullende bundel compenseren. 

Voor de nieuwe cd worden ieder jaar twaalf nieuwe liederen uitgekozen. Dit gebeurt door een selectiecommissie. De leden van deze commissie zijn uitgekozen vanwege hun muzikale talenten, theologische kennis, taalvaardigheid en ervaring op het gebied van muziek in de kerk, en vormen een gevarieerde groep qua kerkelijke en theologische achtergrond. Opwekking wil de bundel namelijk voor een zo breed mogelijk publiek beschikbaar maken in Nederland.

Ieder jaar worden er tussen de 200 en 300 liederen ingezonden. De commissie heeft de taak om al deze liederen individueel te beluisteren en door te lezen. Ze beoordeelt deze liederen op een aantal verschillende punten met als uitkomst of een lied bruikbaar, onbruikbaar of een twijfelgeval is. Uit de lijst met bruikbare liederen worden uiteindelijk twaalf liederen gekozen.

Meer informatie over het insturen van jouw lied vind je op de website van Opwekking

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons