Tekort aan kerkgebouwen in Utrecht

Sommige gemeenten al jaren op zoek naar ruimte

in Christelijk Nieuws

Geloofsgemeenschappen staan te dringen om een eigen kerk in Utrecht, waar ze diensten en bijeenkomsten voor hun leden kunnen houden. Sommige kerkelijke genootschappen huren in de stad al iets, maar deze ruimte is vaak te klein geworden. De zoektocht van sommige kerken duurt al jaren.

Bij Reliplan, vastgoedadviseur van kerken, liggen momenteel aanvragen van 19 geloofsgemeenschappen voor een eigen kerk in Utrecht. De ruimte die ze zoeken varieert: van 600 tot 1200 vierkante meter, aldus directeur Mickey Bosschert.

De groei van genootschappen als de Best Life Church, stichting New Life Center en de Universele Kerk Gods Rijk staat in schril contrast met de vergrijzing en leegloop van de katholieke kerk. De Ludgerusparochie moet de komende jaren in Utrecht juist vijf kerken sluiten.

Lees verder: AD.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons