So You Think You Can... Preach?!

Amerika gaat op zoek naar de ultieme christelijke spreker in realityshow

in Mediatips

Veel christenen in Amerika hebben de droom om de volgende T.D. Jakes, Joel Osteen of Joyce Meyer te worden. Iedereen kan door een microfoon praten maar kunnen deze christenen ook inspireren, door hun woorden mensenlevens veranderen en een leven bouwen rondom het woord van God waar ze zelf over spreken?

In de realityshow ‘So You Think You Can Preach’ gaat Amerika op zoek naar hèt preektalent: Dit is iemand die nog niet spreekt, zich wel geroepen voelt maar nog geen kans heeft gehad om op de kansel te staan. 

Na een aantal selectierondes en liveshows waarin de toekomstig predikanten kort en prikkelend moeten preken, besluit het publiek en een 3 koppige jury wie uiteindelijk naar huis gaat met 25.000 dollar en mag spreken in één van Amerika’s megakerken. Het publiek tijdens de shows bestaat uit christenen die naar een kerk gaan waar het bijbelse evangelie wordt verkondigt.

De bedenker van het format, Cashma Bryan, is zelf voorganger van een kerk in Northwest Detroit.

Meer informatie over het programma vind je hier

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons