Samen geloven in Rotterdamse Sagrada Familia

"Een actieve en kleurrijke Spaanse gemeente"

in Christelijk Nieuws

Nee, het is geen replica van de Sagrada Familia uit Barcelona, maar ze dragen wel de naam; de gemeenschap van Spaanstalige gelovigen in Rotterdam. In de Rooms Katholieke kerk aan de Hildegardisstraat komen ze elke week bij elkaar.

De mis wordt geleid door de Nederlandse priester Theo Hansen, die jaren ervaring heeft in Latijns- Amerika en daardoor vloeiend Spaans spreekt. In de kerk zitten mensen uit de hele wereld: velen uit Spanje, maar ook uit Midden- en Zuid- Amerika en het Caraïbisch gebied.

Nuestra Casa
De kerk helpt actief mensen die problemen hebben, bijvoorbeeld in contact met Nederlandse overheden of met financiële zorgen. Tegenwoordig hebben ze daar een stichting voor: Nuestra Casa.

Actief en bewogen
Ook heeft de gemeente veel aandacht voor zorg aan vrouwen en (ex)gedetineerden. Kerkleden bezoeken bijvoorbeeld Spaanstaligen in de gevangenis en treden daar op met gitaarmuziek. "Een actieve en kleurrijke gemeente die drijft op vrijwilligers", zo typeert de 74 jarige priester Theo Hansen de gemeenschap La Sagrada Familia; 'een roomskatholieke multiculturele geloofsgemeenschap voor wie onderlinge ontmoeting, bewogenheid en ondersteuning centraal staat.'

Migrantenkerken
De snelst groeiende kerken in Nederland zijn vaak de migrantenkerken. Van China, tot Nigeria, tot Syrië, christenen uit die landen gaan ook hier naar de kerk. Wie zijn zij en hoe leven ze mee met hun land van herkomst ? Deze zomer in EO door de Week een serie over migrantenkerken.

Donderdag 20 augustus is verslaggever Marjan Moolenaar te gast bij La Familia Sagrada. Om 20:00 te beluisteren op NPO Radio 5.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons