Peter zou míj begraven, maar het werd andersom

Ds. Arie van der Veer over het verlies van zijn zoon Peter

in Geloven

Maandag 8 juni wordt Peter (47), de zoon van dominee Arie van der Veer, levenloos thuis aangetroffen. Een hartstilstand. Zijn vrouw Annet en hun 7 kinderen blijven alleen achter. Peter was net als zijn vader voorganger in de Christelijke Gereformeerde kerk in Zwolle.

Het leven van Arie en zijn vrouw Ees staat stil. Waarom hij? Waarom nu? Er zijn heel veel vragen. Maar vooral ook heel weinig antwoorden. En wat doe je als je zelf al zoveel begrafenissen hebt geleid maar je nu afscheid moet nemen van je eigen zoon?

“Annet huilde: 'Ik begrijp er niets van, dit kan niet! Maar ik vertrouw op God.'“

Twee maanden na het overlijden van Peter, spreekt Visie met dominee Arie van der Veer. We vragen hoe het nu met hem gaat en hoe hij het verdriet van het verlies van zijn zoon een plekje geeft met God.

Interview: Miriam Duijf
Video: Nathalie van 't Slot

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons