Paus moedigt relatie met grootouders aan

"God is overal aanwezig. Er zijn zoveel tekenen van vreugde en hoop"

in Christelijk Nieuws

"Wij zijn in oorlog, in een Derde Wereldoorlog die in kleine stukjes wordt uitgevochten. Maar er bestaan ook zoveel mooie zaken en verborgen heiligen". Dat vertelde paus Franciscus tijdens een ontmoeting met 1.500 jongeren van de Eucharistische Beweging in Rome.

De jongeren waren afkomstig uit 38 landen. "God is overal aanwezig. Er zijn zoveel tekenen van vreugde en hoop", vertelde hij als antwoord op een van de zes vragen van jongeren uit Italië, Indonesië, Frankrijk, Taiwan, Argentinië en Brazilië.

De paus vertelde hen dat er in elk gezin al eens spanningen zijn, maar die moeten overwonnen worden en zij helpen om te groeien. "Als er in een gezin dialoog is en iedereen kan zeggen wat hij denkt, dan kunnen de spanningen worden opgelost. Wees niet bang voor spanningen, maar streef ze ook niet na. Slechts in de hemel bestaan er geen spanningen." 

Hij spoorde de jongeren aan om conflicten en weerstand met moed tegemoet te treden. Tijdens het gesprek bracht de paus een huldebetoon aan de grootouders, die in onze samenleving vaak worden vergeten. Zij kunnen een belangrijke hulp zijn om spanningen te overwinnen. 

De paus moedigde de jongeren aan om met hun grootouders in contact te treden en de banden te versterken. Die ontmoetingen staan volgens hem ook telkens garant voor verrassingen. "Hun geduld en luisterbereidheid zijn kostbaar. Zij vormen het geheugen van de familie, van het land en van ons geloof." 

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons