Operrabbijn Jacobs veroordeelt geweld tegen homo's

'Bijbel leert om oordeel bij God te laten'

in Christelijk Nieuws

"Het is volledig onacceptabel. Je kunt van mening verschillen met mensen, maar dat uit je in een gesprek. Niet met moord en geweld", reageert de Nederlandse opperrabbijn Binyomin Jacobs nadat een orthodoxe Jood in Jeruzalem tijdens de gay pride parade instak op een aantal bezoekers.

Jacobs heeft geen goed woord over voor wat er in Jeruzalem is gebeurd."Juist ook vanuit de Bijbel leert het Jodendom om niet te moorden en om het oordeel aan God te laten."

Eenzijdige reactie
De reactie vanuit de media en wereld is nogal eenzijdig: Joden zijn extremisten. De nuance lijkt vervlogen. Dat vanuit de orthodoxie juist sterke kritiek wordt geuit op deze moorddadige actie, wordt vrijwel door niemand gehoord. Daarom klinkt ook vanuit orthodox-Joodse hoek een duidelijke afkeer van deze gruweldaad, maar deze stem gaat ten onder in het mediageweld waarin juist de extremistische uitingen van margegroeperingen worden uitvergroot en als algemeen worden gepresenteerd.

Op die eenzijdigheid en verdraaiing gaat opperrabbijn Jacobs niet in: "Daarover wil ik op dit moment helemaal niets zeggen", zegt hij. "Ik wil op geen enkele wijze vergoelijken wat deze man in Jeruzalem heeft gedaan. Ik wil alleen maar zeggen: volstrekt onacceptabel."

Bron: Christenen voor Israël

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons