Ook protestanten bidden voor aarde

Paus Franciscus stelt jaarlijkse millieu-gebedsdag in

in Geloven

"De aarde: we hebben er maar één van, en hoe ver je ook zoekt: een tweede zal je in het heelal niet vinden. Een groene planeet met zeeën, zoet water en een overvloed aan leven die met geen pen te beschrijven is."

"Laten we als protestanten er aan meedoen!"

Arjan Plaisier (PKN)

Dinsdag 1 september is door Paus Franciscus uitgeroepen tot jaarlijkse gebedsdag voor de aarde en het milieu. Ook protestanten moeten meedoen aan de gebedsdag voor het milieu waartoe paus Franciscus oproept, vindt scriba Arjan Plaisier van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Huiveringwekkend
"We hebben maar één aarde. Dat is de planeet waarop wij mogen leven. We zijn erin binnen geleid door een liefdevolle hand. Hoe kostbaar is de gave van de Schepper. Hoe huiveringwekkend de gedachte dat deze kostbare gave kan worden verspeeld", aldus Plaisier.

Wereldgebedsdag
,,Als christenen willen we bijdragen aan een oplossing voor de ecologische crisis die de menselijkheid momenteel ervaart'', schreef de Paus in een brief aan twee kardinalen. De 1,2 miljard katholieken in de wereld kunnen elk jaar op 1 september meedoen aan de 'wereldgebedsdag voor de zorg voor de schepping'. "Laten we er als protestanten aan meedoen!" reageert Plaisier.

De orthodoxe christenen zagen 1 september eerder ook al als dag voor de milieubescherming. Paus Franciscus maakt hiermee een gebaar in de relaties tussen de Westerse en Oosterse kerken. De paus heeft veel positieve reacties gekregen op zijn encycliek over ecologie.

Bron: ANP / PKN foto: ANPfoto

Verder lezen

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons