Na de dienst gewoon doorgaan met bijbelstudie

Eritrese kerk in Nederland volop in bloei

in Christelijk Nieuws

Na de ochtendviering, die uren duurt, hebben veel kerkbezoekers er nog steeds geen genoeg van. Na een maaltijd gaan ze enthousiast door met bijbelstudie in de tuin. De Eritrese kerk in Rotterdam is volop in beweging en bloei.

Eerder dit jaar hebben ze zelf het gebouw gekocht waar ze al jaren hun vieringen hebben: de Eritrese Orthodoxe kerk in Rotterdam, Schiebroek.

Opvangen asielzoekers
De Eritrese gemeente groeit snel. Mede door het grote aantal asielzoekers dat naar Nederland komt. De afgelopen tijd heeft de Rotterdamse kerk al meer dan honderd Eritrese mede-gelovigen opgevangen. Voor de nieuwkomers is de kerk een beetje 'thuiskomen'.

Witte kleding
In de zaal zitten mannen en vrouwen gescheiden en traditiegetrouw worden witte doeken gedragen. Waarom? Omdat de kerk "een beetje de hemel is" en daar verwachten ze dat alles wit is. De orthodoxe kerk in Eritrea is al heel oud. En sommige liederen die in Rotterdam worden gezongen gaan terug tot het jaar vijfhonderd na Christus.

Snel groeiende kerken
De snelst groeiende kerken in Nederland zijn vaak de migrantenkerken. Of beter: de internationale christelijke gemeenschappen. Nigerianen, Koreanen, Syriërs - christenen uit die landen gaan ook hier naar de kerk.

Foto's: Marjan Moolenaar

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons