Moslimjongeren vallen Jezus-acteur lastig

Marokkaanse Nederlander wordt getreiterd door geloofsgenoten

in Geloven

De Marokkaanse Nederlander die de rol van Jezus speelt in de Passiespelen in Tegelen wordt lastig gevallen door Marokkaanse jongeren. Nadat hij onlangs aangifte heeft gedaan van bedreiging krijgt hij nu politiebegeleiding.

De 30-jarige Abbie Chalgoum, die de rol van Jezus speelt, in de Passiespelen in Tegelen, kreeg het maandag even te kwaad tijdens een interview. Chalgoum vertelde in het radioprogramma De Ochtend over zijn rol in het openluchttheater.

Geëmotioneerd
Wanneer Chalgoum, die werkt als economieleraar, een vraag krijgt over het incident, raakt hij geëmotioneerd. "We hebben ook een dierbare verloren en dan komt dit er ook nog bij", vertelt de acteur aangeslagen. "Als die bedreigingen komen op het moment dat je ook met andere dingen bezig bent, dan wordt het gewoon even moeilijk. Sorry."

Chalgoum heeft aangifte gedaan bij de politie omdat hij het treiteren zat was.
Toch wil de acteur van geen wijken weten. Ondanks de vervelende incidenten blijft hij gewoon doorspelen. "We gaan gewoon door, we laten ons niet gekmaken."

Prins carnaval
Chalgoum was eerder ook al prins carnaval in Venlo. Roomskatholieken in het zuiden fronsten eerder al hun wenkbrauwen dat een moslim de rol van Jezus mag spelen. Zij lieten het bij bedenkingen. Moslimjongeren die ook bezwaar hadden tegen deze rol, gingen hem lastig vallen.

De Passiespelen Tegelen wil de eeuwenlange traditie waarin mensen zich spiegelen aan het gebeuren op Golgota en in Jeruzalem, doorgeven. Het verhaal van lijden, dood en leven.

Killing Jesus
Het is niet voor het eerst dat een islamtische acteur de rol van Jezus speelt. In de National Geographic film ‘Killing Jesus’ wordt de hoofdrol, de rol van Jezus, gespeeld door Haaz Sleiman. Sleiman is een Amerikaanse acteur afkomstig uit Libanon. Hij is islamitisch opgevoed, maar zegt nu alleen nog maar ‘spiritueel’ te zijn. Conservatieve christenen zijn niet allemaal even blij met Sleimans casting voor de rol in deze film over het leven en de dood van Jezus.

“Ik kan niet voor Jezus spreken, maar ik kan zijn lessen wel citeren: ‘Heb je naaste lief als jezelf’.” reageerde de acteur op de afkeurende reacties. “Jezus zou het niet veroordelen dat ik zijn lessen in de spotlights breng. Zelfs niet als zijn vijanden dat zouden doen.”

Bron: 1Limburg

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons