Meer geboortes in Renswoude dan op Urk

Gezinnen stuk groter op Urk

in Christelijk Nieuws

In 2014 zijn in de plaats Renswoude relatief gezien de meeste kinderen geboren in Nederland. Het dorp in de gemeente Utrecht blijft Urk voor. De laatste keer dat Urk een andere plaats voor zich moest dulden was in 2007. Het ging toen om Rozendaal in Gelderland. Dat bericht RTL Nieuws maandag op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In Renswoude zijn 94 baby's geboren. Dat zijn er 848 per 10.000 vrouwen tussen de 15 en 50 jaar. Urk bleef steken op omgerekend 809 baby's per 10.000 vrouwen.

Net als op Urk wonen in Renswoude veel protestants-christenen. Ook de overige gemeenten in de top tien liggen in de zogenoemde 'bible belt': Staphorst, Rijssen-Holten, Barneveld, Reimerswaal, Alblasserdam, Scherpenzeel, Elburg en Zwartewaterland.

Uiteraard zijn in deze gebieden de gezinnen ook een stuk groter. Op Urk wordt maar liefst 22,6 procent van de kinderen geboren met al drie of meer broertjes of zusjes. Dat is meer dan vier keer zoveel als het landelijk gemiddelde.

Onderaan de lijst staan na drie kleine gemeenten (Rozendaal, Schiermonnikoog en Mook en Middelaar) twee studentensteden, namelijk Wageningen en Maastricht.

Bron: ANP/RTL Nieuws

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons