'Jezus zou gevloerde feestgangers ook helpen'

Street Angels elke nacht in touw

in Geloven

'Jezus was altijd op plekken die je niet zou verwachten en daarom zijn wij hier op Mallorca, tussen de dronken en gestrande feestgangers. Wij willen zijn handen en voeten zijn', zegt de Street Angel. Een handjevol vrijwilligers, Street Angels genaamd, loopt deze zomer nachtenlang langs kroegen om een helpende hand te bieden aan feestgangers.

Waar politie en ambulances te druk zijn, springen de angels bij. Door dronken toeristen overeind te helpen, zakdoekjes uit te delen, verbandjes leggen of ze helpen hun hotel te zoeken. En als het allemaal echt niet meer lukt, dan gaan ze bidden.

Net zoveel als vorig jaar
De Street Angels is een Britse christelijke organisatie. NOSop3 sprak onlangs met de Nederlandse Simone, die haar zomer aan de Spaanse kust doorbrengt als Street Angel. Magaluf staat bekend om de uitspattingen van Briste tieners. De gemeente heeft deze zomer de nachtelijke verkoop van alcohol verboden. 'Maar er liggen er net zoveel als vorig jaar', weet Simone.

Beach Mission
Sinds deze zomer bestaat er ook een Nederlandse variant actie in vakantiegebieden: Beach Mission, een interkerkelijke zendingsorganisatie die jongeren op strandvakanties met Jezus in contact wil brengen èn praktische hulp aanbiedt. De aanpak van Beach Mission richt zich meer op evangelisatie dan op praktische hulp.

Buffet met inhoud
De aanpak van Beach Mission: het team trekt 's avonds en 's nachts het uitgaansgebied in en probeert in contact met jongeren het evangelie te delen. In de wat langere gesprekken worden jongeren uitgenodigd voor een gratis sportavond met buffet. Tijdens het buffet is er live muziek, vertelt één van de deelnemers zijn of haar 'life-story' en nodigt een vertegenwoordiger van een lokale kerk de jongeren uit voor een kerkdienst de eerst volgende zondag.

Bron: NOS op 3 / Beachmission

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons