IS ontvoert zeker 230 christenen

"Tientallen christelijke gezinnen meegnomen"

in Christelijk Nieuws

Islamitische Staat (IS) heeft tientallen Syrische christelijke gezinnen ontvoerd nadat de extremistische strijders een strategisch gelegen stad hadden veroverd in de provincie Homs. Dat heeft het Syrische Observatorium voor de Rechten van de Mens vrijdag gemeld.

Volgens het in Engeland gevestigde Observatorium zijn zeker 230 mensen meegenomen uit de stad Qaryatain. Sommigen werden uit een kerk gehaald. Onder de gijzelaars zouden ongeveer vijftig vrouwen en negentien kinderen zijn. Duizenden mensen zouden zijn gevlucht naar de stad Homs, die nog in handen van het bewind is.Qaryatain ligt bij een belangrijke weg die de oude stad Palmyra verbindt met het Qalamoun-gebergte op de grens met Libanon. Het Syrische regeringsleger is een tegenaanval begonnen om Qaryatain te heroveren, maar tot nu toe zonder succes.

Heidenen
IS heeft in het verleden aanhangers van religieuze minderheden en soennitische moslims vermoord, tenzij ze zouden zweren dat ze het zelfverklaarde kalifaat van de beweging steunen. Christenen zijn in de ogen van de extremisten heidenen.

Lot onduidelijk
In februari ontvoerden IS-strijders zeker 250 Assyrische christenen, onder wie veel vrouwen en kinderen, tijdens aanvallen op dorpen in het noordoosten van Syrië. Het lot van veel van die mensen is onduidelijk. Volgens christelijke groeperingen houdt IS een aantal vermiste priesters vermoedelijk nog vast.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons