IS laat 22 ontvoerde christenen in Syrië vrij

Het is onduidelijk hoeveel christenen nog in handen zijn van de terreurgroep.

in Christelijk Nieuws

Islamitische Staat (IS) heeft 22 Assyrische christenen vrijgelaten. Die werden eerder dit jaar ontvoerd in dorpen in het noordoosten van Syrië, meldde het Observatorium voor de Mensenrechten dinsdagavond.

Het hoofd van een groep Assyrische christenen in Zweden heeft de vrijlating bevestigd. Volgens hem gaat het om oudere mannen en vrouwen. Ze zijn vrijgelaten in de plaats al-Hasakah, waarschijnlijk vanwege gezondheidsproblemen.

IS heeft in het verleden aanhangers van religieuze minderheden en soennitische moslims vermoord, tenzij ze zouden zweren dat ze het zelfverklaarde kalifaat van de beweging steunen. Christenen zijn in de ogen van de extremisten heidenen.

In februari werden meer dan tweehonderd Assyriërs ontvoerd toen IS-strijders meerdere dorpen veroverden. Vorige week werden nog 230 Syriërs, onder wie christenen, ontvoerd in de stad Qaryatain in de provincie Homs.

Het is onduidelijk hoeveel christenen nog in handen zijn van de terreurgroep. Maar volgens het Observatorium in Londen gaat het om meer dan 150 mensen die nog vast worden gehouden.

In maart liet IS ook al een keer negentien christenen vrij.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons