Huis van Maria Magdalena gevonden?

Archeologen overtuigd van bijzondere vondst

in Christelijk Nieuws

Pater Juan Solana kocht zes jaar geleden een stuk land vlakbij het Meer van Galilea. Zijn bedoeling was om er een christelijk stiltecentrum te bouwen. Toen kon hij echter nog niet vermoeden dat dit wel een heel speciaal stukje grond was.

Bij het aanvangen van de graafwerkzaamheden stuitte men toevallig op de resten van een synagoge. Archeologen hebben vervolgens opgravingen gedaan en vermoeden nu dat zij de oude stad Magdala hebben gevonden. De stad Magdala zou de woonplaats zijn geweest van Maria Magdalena. Deze Maria was een volgelinge van Jezus en was ook getuige van zijn kruisiging en opstanding.

Volgens Israel Today was Magdala het enige stadje ten westen van het Meer van Galilea. Het ligt ten zuiden van Kapernaum, waar Jezus Petrus ontmoette, en het ligt niet ver van de berg der Zaligsprekingen. Hier sprak Jezus de Bergrede uit. 

Pater Solana: "Dit is een enorm belangrijke ontdekking voor zowel Joden als Christenen. Ieder stukje steen dat nu gevonden wordt vertelt iets over het gebied van Israël waar Jezus 2000 jaar geleden gelopen heeft."

Experts geloven dat Magdala één van de belangrijkste vondsten is van de afgelopen 50 jaar. Ook werd een kom van meer dan 2000 jaar oud blootgelegd. Archeologen zeggen dat Jezus deze kom gebruikte voordat hij ging bidden in de synagoge.

Ook CNN deed verslag van deze bijzondere vondst.

Bron: Israel Today / Christianexaminer.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons