EO Radio 5 beluisteren via Geloven-app

EO-programma's verdwijnen van AM747

in Mediatips

Met ingang van 1 september is radio 5 niet meer te beluisteren via de middengolf. Maar de luisteraars van EO-programma's kunnen gelukkig blijven luisteren: via kabel, DAB+ (digitale radio), internet en... via de splinternieuwe Geloven-app!

EO-directeur Arjan Lock hoopt dat de luisteraar NPO Radio 5 blijft vinden nu de AM-frequentie verdwijnt, bijvoorbeeld via kabel, internet of het nieuwe DAB+. "Het zal even wennen zijn, maar als je eenmaal bent overgestapt, dan zit je weer voor jaren goed!"

Geloven-App
Radio 5 is vanaf nu ook te beluisteren via een app. Download hier de app voor je telefoon of tablet:
Android (Google Playstore)
iOS (nu alleen iPad, iPhone komt later)

Christelijk geluid
Binnen de programmering van NPO Radio 5 zijn de programma's van de EO duidelijk te herkennen aan een uitgesproken christelijk geluid. Lock: "Het is prachtig dat de NPO haar taak serieus neemt en ruimte biedt aan deze voor de EO zo kenmerkende programma's. Met Radio 5 kunnen we rekenen op een trouwe groep luisteraars die geen programma willen missen, maar ook op mensen die zo nu en dan gewoon even blijven hangen na hun favoriete programma van een collega-omroep."

Nieuwe manieren van luisteren
Voor wie voorheen via de middengolf op NPO Radio 5 afstemde, zijn er vanaf 1 september drie nieuwe manieren van luisteren. Via de kabel, internet of DAB+ kunnen luisteraars blijven genieten van de vertrouwde EO-programma's. Luisteraars die hun radiotoestel aansluiten op de kabel, kunnen de juiste kabelfrequentie vinden via de website www.eoradio5.nl of bellen met de speciale frequenties-informatielijn van de NPO: 0800 0900 500.

Online luisteren
Luisteraars met een laptop, tablet of mobiele telefoon kunnen via de website www.eoradio5.nl live luisteren naar alle EO-programma's over zingeving. Daarnaast biedt deze website de mogelijkheid om gesprekken en reportages uit de programma's kant-en-klaar te beluisteren. Het zoeken naar een specifiek interview of gesprek is daarmee verleden tijd.

Digitaal luisteren
Door digitaal - via een DAB+ radio - te luisteren, zijn ruis en zoeken naar radiozenders definitief voorbij. Digitale radio biedt een uitstekende geluidskwaliteit en meer zenders, die eenvoudig te vinden zijn. Dankzij het stabiele signaal hoeft de luisteraar nooit meer een goed radiogesprek of een mooi lied te missen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons