'Christenen in Huizen doelwit aanslagen'

Politie ziet geen verband

in Christelijk Nieuws

Een groep moslimextremisten zit achter een reeks brandstichtingen in Huizen. Ze hebben het gemunt op auto's en caravans van christenen, zegt predikant Sieb Buiten donderdag in de Gooi- en Eemlander.

"Voor mij is één plus één twee", aldus Buiten. Volgens hem is de Noord-Hollandse plaats ,,een bolwerk van de islam". Buiten ontvluchtte Huizen een jaar geleden. 

De predikant en directeur van Comité Gemeentehulp Israël moest naar eigen zeggen boeten voor zijn openlijke liefde voor Israël. Bij een inbraak was er onder meer zand in huis gestrooid en de klok vernield, bekende onderwereldsymbolen van de dood. De politie zegt in een reactie in de krant dat het geen reden heeft om aan te nemen dat de brandstichtingen daadwerkelijk specifiek tegen christenen gericht zijn.

Buiten is als Bijbelleraar en gemeenteleider in Messiaanse gemeenten in Nederland actief en als predikant verbonden aan de Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE) in Nederland. Ook is hij als co-presentator te zien op Family7 TV in het programma De Messias van Israël.

Update: Inmiddels heeft Sieb Buiten op Twitter gemeld 'zich te distantiëren van de publicatie'.

Bron: Gooi- en Eemlander

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons