Christenen gearresteerd in China

Chinese overheid veroorzaakt onrust onder gelovigen

in Christelijk Nieuws

Zeven christenen zijn in China gearresteerd met vage aanklachten nadat zij protesteerden tegen het verbod op het tonen van het kruisvormige kerksymbool op een kerkgebouw.

Predikant Bao Guohua, zijn vrouw en vijf kerkmedewerkers zitten nu vast in Jinhua (Zhejiang, Oost-China). De Chinese overheid is er een hoop aan gelegen de invloed van het christendom in te perken. Er zouden al enkele kerken gesloopt zijn omdat zij zich niet aan de 'regels' gehouden hadden, schrijft de BBC.

In de provincie Zhejiang mogen kerken niet langer het kruis afbeelden, bij overtreding worden de kruizen door de overheid weggehaald. De kerkgangers protesteerden hiertegen, waarop China op karakteristieke wijze reageerde.

De christenen worden verdacht van het "verduisteren van duizenden yuan's aan kerkgeld" en het uitvoeren van (ongespecificeerde) "illegale zaken". "Ze hebben moedwillig rekeningen verstopt, en meerdere malen de waarheid geweld aangedaan om onrust te veroorzaken onder gelovigen", bericht de Chinese krant Zhejiang Daily.

Bron: Kerknieuws

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons