Bidden voor de Wereldgebedsdag

Bisschoppen vragen gebed voor de schepping

in Geloven

De Nederlandse bisschoppen vragen gelovigen om te bidden voor de door paus Franciscus uitgeroepen Wereldgebedsdag voor Zorg voor de Schepping. Deze vindt aanstaande dinsdag 1 september plaats. Orthodoxe kerken bidden die dag al langer voor het milieu en hebben de paus gevraagd of de rooms-katholieke Kerk zich hier wil bij aansluiten.

De Nederlandse Bisschoppenconferentie vraagt gelovigen en mensen van goede wil om gehoor te geven aan de oproep van paus Franciscus en om dinsdag mee te bidden voor de zorg en het behoud van de schepping. Zij publiceren tevens twee gebeden van de paus die bij die gelegenheid kunnen worden gebruikt. 

"De Heilige Vader benadrukt bij de instelling van deze Wereldgebedsdag, dat christenen zijn geroepen tot een 'ecologische bekering', waarbij de consequenties van hun ontmoeting met Jezus Christus zichtbaar worden in hun relatie tot de wereld om hen heen. Hij hoopt met zijn oproep om milieubewuste rentmeesters van de schepping te zijn, niet alleen katholieken wereldwijd aan te spreken maar alle mensen van goede wil."

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons