Bezoekers metalfestival krijgen bijbel

"We hebben twee geweldige dagen gehad"

in Geloven

Een evangelisatieteam van vier mensen stond afgelopen weekend voor het eerst op het festivalterrein van Into The Grave en CityRock bij de Leeuwarder Oldehove. Ze deelden in twee dagen tijd liefst 1300 exemplaren uit van de Metal Bijbel.

"We kregen veel respect van bezoekers dat we dit jaar op het terrein staan als christenen, ook omdat wij hen niet veroordelen", vertelt Marc de Bruijn van Metal Bijbel Leeuwarden. "Het team mensen voerde veel gesprekken. Van oppervlakkig tot aan gesprekken die veel intensiever waren. Wat je hoort is dat er ook veel christenen zijn die echt beschadigd zijn door een ervaring in de kerk en daarom een hele andere weg zijn gegaan. Ze hebben dan wel de orgelmuziek ingeruild voor doom- of trashmetal, maar het christelijk geloof speelt onderhuids bij velen nog wel een rol."

"En misschien wel net zo belangrijk: de denkwijze over christenen verandert en ook bij de organisatie hebben we veel goodwill gekweekt", zo vertelt de Bruijn. "We hebben twee geweldige dagen gehad."

Giften
Met giften worden de honderden metalbijbels betaald, zodat ze gratis beschikbaar kunnen worden gesteld op festivals als Into The Grave maar ook op bijvoorbeeld Dokk'em Open Air. "Je hoort nu ook de verhalen van mensen die gesprekken hebben gevoerd met hun partner - die wel gelooft - nadat ze de andere jaren een Metal Bijbel hebben gekregen."

Metaldienst
De Bruijn is nu zelf bezig met de organisatie van een metaldienst in Leeuwarden. Dat is op zaterdagavond 10 oktober in de Salvatorkerk in Leeuwarden - zijn thuisgemeente - en draagt de naam Metal Praise. "Ik heb nog geen idee welke nummers er gespeeld worden, maar het wordt Opwekking in een metal jasje. Het volume is zoals normaal bij ons op zondag."

Bron: Friesch Dagblad / Foto: EO

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons