Allemaal naar de Kliederkerk

Nieuwe kerkvorm succesvol in Nederland

in Christelijk Nieuws

Jong en oud samen vierend, etend en ontdekkend aan de slag met geloofsthema's. Het gebeurt op steeds meer plekken in Nederland en het heet: Kliederkerk.

Sinds de lancering in het najaar van 2014 zijn al bijna 20 Kliederkerken gestart. Initiatiefnemers zijn predikanten, kerkelijk werkers en vrijwilligers uit verschillende kerken.

Nieuwe vorm
Kliederkerk wil voor kinderen en de mensen om hen heen – ook als zij weinig of niets met de kerk hebben – een plek zijn om samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbel en geloof te ontdekken. Deze nieuwe vorm van kerk-zijn bestaat uit de elementen samen ontdekken, samen vieren en samen eten.

"Mijn dochter en kleindochter – die niet kerkelijk zijn – vonden het heel bijzonder. We hadden één probleem, mijn kleindochter wilde niet meer weg", aldus een bezoeker van een plaatselijke Kliederkerk.

Gratis startpakket
Iedere Kliederkerk maakt deel uit van het netwerk van Kliederkerk Nederland. Wie een Kliederkerk wil starten, hoeft dit dus niet alleen te doen. Via de website www.kliederkerk.nl is een handleiding te downloaden en kan de nieuwe Kliederkerk worden aangemeld. Na aanmelding wordt het gratis startpakket toegestuurd.

Promo Kliederkerk

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons