"400 kerkleiders treden zondag af om Ashley Madison"

Hack overspelsite Ashley Madison treft ook christelijke gezinnen

in Geloven

Ook christenen, onder wie Amerikaanse voorgangers, waren lid van de gehackte overspelsite AshleyMadison.com. De publicatie van hun namen veroorzaakt veel leed in kerken en gezinnen.

Vorige maand wisten onbekende hackers de gegevens te achterhalen van een aanzienlijk deel van de mensen die een account hebben bij de Amerikaanse overspelsite AshleyMadison.com. De hackers publiceerden meer dan een miljoen unieke e-mailadressen, creditcardgegevens en informatie over betalingsverkeer op internet.

Lees verder bij het Reformatorisch Dagblad

De Amerikaanse kerkleider-deskundige Ed Stetzer verwacht dat aanstaande zondag maar liefst 400 kerkleiders (predikanten, ouderlingen en diakenen) zullen aftreden omdat hun naam op de gehackte lijst staat van gebruikers van Ashley Madison.

Lees het verhaal van Ed Stetzer bij Christianity Today (engels)

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons