3 tips: Zó wordt jouw vakantie een nieuwe start

"Je hoeft niet weg te gaan om tot rust te komen"

'Tot rust komen', 'opladen', 'weer fris aan de slag': we verwachten veel van de vakantie. Maar dat komt niet altijd uit de verf. Carianne Ros geeft drie handvatten om deze vakantie tot een succes te maken waardoor er écht iets verandert.

‘als de duivel je niet slecht kan maken, dan maakt hij je gewoon druk’

Corrie ten Boom:

Iedereen heeft wel bepaalde associaties bij het woord ‘vakantie’. Vakantie betekent voor mij niet zozeer dat je je hele huishouden oppakt en honderden kilometers verderop weer neerzet. Ja, dat geeft zeker de nodige vertier en avontuur. En het is geweldig als je de luxe hebt om even weg te gaan. Maar voor mij is vakantie vooral de verandering die je uit je normale ritme haalt, waardoor je weer oplaadt en nieuwe energie en ideeën krijgt en dat kan ook dichtbij huis.

Het mooie van vakantie is ook, dat je nu tijd hebt voor dingen waar je anders meer moeite voor moet doen om tijd voor te maken:

1. Liefdestijd
Wie ligt er op zijn sterfbed en zegt: ‘had ik maar meer gewerkt.’? Wanneer heb je voor het laatst een goed gesprek gevoerd met je geliefde(n)? Blijf eens wat langer aan tafel zitten, gewoon om te kletsen, om vragen te stellen, om een spelletje te doen samen, om voor te lezen of om gewoon te genieten van de mooie avond. Het zal je hart goed doen en de liefdesband met je geliefden versterken.

2. Reflectietijd
Als je jezelf bewust tijd gunt om eens even voor je uit te staren en niets te doen, dan komen er vaak ineens heel creatieve ideeën naar voren. Dat kan uiteraard ook op een zondagmiddag tijdens een wandeling in het bos, maar juist wanneer je even iets meer tijd hebt, kan je hoofd tot rust komen en je hart spreken. Waar ben je de afgelopen maanden mee bezig geweest? Gaf het je voldoening? Wat zijn de grote dromen en doelen van je leven. Hoeveel tijd besteed je hieraan? Zou je dat anders willen de komende maanden?

3. Stille tijd
God wil graag op de eerste plaats in ons leven staan, maar dat is niet altijd even makkelijk. Corrie ten Boom zei ooit: ‘als de duivel je niet slecht kan maken, dan maakt hij je gewoon druk.’ En voor de meeste mensen geldt dan ook dat ze nauwelijks toekomen aan Bijbel lezen en bidden, omdat ze zo veel bezigheden hebben. Wat zou er gebeuren als je nu eens bewust je normale tijdsbesteding achterwege zou laten en meer tijd zou nemen om met God door te brengen?

Auteur: Carianne Ros

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons