Zomerserie migrantenkerk | Chinese Christelijke Gemeente

Alle leeftijden en achtergronden vertegenwoordigd in Arnhem

in Christelijk Nieuws

Behalve op zondag hebben de Chinese christenen in Arnhem ook diensten op dinsdag. Vroeger konden veel restauranthouders op zondag namelijk niet naar de kerk, omdat hun zaak dan open was.

Inmiddels heeft de Chinese kerk leden van allerlei leeftijden en achtergronden. Waaronder ook studenten uit China zelf, die ooit weer terug gaan naar hun land.

Unieke kans
"Een unieke kans om via hen het evangelie mee te geven", zegt voorganger Thomas Choi, die al jaren de predikant is van deze gemeente.

Zijn preek houdt hij in het Kantonees en hij wordt simultaan vertaald in het Mandarijn. Dat zijn de twee belangrijkste talen die in China gesproken worden. Kantonees vooral in het zuiden (rond Hong Kong) en Mandarijn noordelijker. Er wordt gezegd dat dit, met zo'n 850 miljoen sprekers, de meest gesproken taal ter wereld is.

Zomerserie
Deze zomer op radio 5 staat iedere week een andere migrantenkerk centraal.
De snelst groeiende kerken zijn in Nederland vaak de gemeentes waar migranten naartoe gaan. Wie zijn deze christenen, waar komen ze vandaan en hoe gaat het er in hun kerk aan toe ? Van Nigeria, tot China tot Syrië, Christenen uit die landen komen ook hier bij elkaar.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons