Zomerserie | "Alle vaders mogen naar voren komen!"

Op bezoek bij snelgroeiende migrantenkerken in Nederland

in Christelijk Nieuws

Snel groeiende kerken zijn in Nederland vaak de gemeentes waar migranten naartoe gaan. Wie zijn deze christenen, waar komen ze vandaan en hoe gaat het er in hun kerk aan toe? The Redeemed Christian Church of God staat centraal in de derde aflevering van de zomerserie over migrantenkerken. EO Door de week is te gast tijdens een dienst waarin alle vaders uitgenodigd worden om naar voren te komen...

Het witte gebouw van de The Redeemed Christian Church of God (RCCG) vind je tussen allemaal betonnen kantoorgebouwen midden in de Bijlmer. In een grote zaal, met aan de wand allerlei vlaggen, komen de leden iedere zondag bij elkaar. Voorganger is Ibrahim Abarshi. Hij komt zelf, net als de meeste gemeenteleden, uit Nigeria. Daar is de RCCG kerk een bekende pinksterkerk.

Vaak beginnen ze met een Bijbelstudie en daarna start de kerkdienst. Mannen, vrouwen en kinderen in feestelijke, soms Afrikaanse kleding zingen op stevige ritmes over de macht van God en de kracht van gebed. De zondag van de opnames is het vaderdag en op een gegeven moment komen alle vaders naar voren, knielen op het podium en er wordt door de hele kerk voor de vaders gebeden.

Voorganger Abarshi zegt: toen Jezus zijn discipelen het bidden leerde, begon hij niet met: "onze God is de hemel", maar met "onze vader in de hemel". "Dat geeft het belang van onze Vader aan en ook van vaders in gezinnen."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons