Zelfmoordaanslag kerk Nigeria

Vrouw blaast zichzelf op in evangelische kerk

in Christelijk Nieuws

In Nigeria zijn bij een zelfmoordaanslag in een kerk zes mensen omgekomen. Volgens ooggetuigen blies een vrouw zichzelf op toen mensen een evangelische kerk binnenliepen in de stad Potiskum.

De plaats ligt in het noordoosten van Nigeria, het gebied waar de terroristische beweging Boko Haram het sterkst is. Volgens een medewerker van het Rode Kruis zou het aantal slachtoffers veel hoger zijn geweest als de vrouw de explosieven later had laten afgaan.

De aanslag is de laatste in een serie terreurdaden in Nigeria waarbij deze week 200 doden vielen. President Buhari heeft de aanslagen barbaars genoemd. Hij zei dat het recente geweld de noodzaak onderstreept om het leger te versterken om het extremisme te beëindigen. Buhari spreekt op 20 juli met president Obama over de bestrijding van Boko Haram.

Een maand na zijn aantreden heeft Buhari nog steeds geen kabinet geformeerd. Behalve met het geweld van de terroristische beweging Boko Haram heeft de president ook te maken met grootschalige corruptie in het land. Een overheidsinstantie ontdekte vorige maand dat 20 miljard dollar aan olie-inkomsten zoek zijn. Buhari ontsloeg vervolgens de complete top van de Nigeriaanse nationale olie-maatschappij.

Bron: NOS

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons