Welkom in de kerk tijdens #LeTourUtrecht

Nederlandse kerken zetten deur open

in Christelijk Nieuws

Tijdens de start van de Tour de France op zaterdag 4 en zondag 5 juli zetten de Utrechtse kerken in de binnenstad hun deuren open. Zo willen zij de naar verwachting 500.000 - 800.000 bezoekers de mogelijkheid bieden zich even terug te trekken uit de drukte van het wielerspektakel.

Is jouw kerk in Utrecht ook open tijdens de Tour of is er een speciale viering? Laat het ons weten via geloven@eo.nl en we voegen je kerk aan het rijtje toe.

Zaterdag

Nikolaaskerkhof (vanaf 19.30 uur)
Op het Nicolaaskerkhof organiseren de Utrechtse kerken gezamelijk een openluchtviering na afloop van de proloog op zaterdag. De viering begint om 19.30 uur en draagt een oecumenisch karakter. De Bijbelteksten worden ook in het Frans, Engels, Duits en Deens gelezen. Met een knipoog naar de Tour is het thema 'de laatsten zullen de eersten zijn'.

Voorgangers zijn ds. Marian van Giezen (PKN), ds. Dirk-Jan Horjus (Baptistengemeente) en pastor Gérard Martens (RKK). Met een knipoog naar de Tour luidt het thema 'De laatsten zullen de eersten zijn' (een andere kijk op winnen en verliezen).

Domkerk (van 17.00 tot 23.00 uur)
Aan de vooravond van de proloog van de Tour de France biedt de Domkerk een programma van muziek en korte rondleidingen, onderverdeeld in blokjes van 20 minuten.

Zondag

Domkerk
Voor aanvang van de Tour op zondag organiseert de Domkerk een extra vroege dienst van 9.30 tot 10.30 uur. "Hartelijk welkom bij de Domkerk als een goed begin van de Tourdag." De kerk is aansluitend open tot 18.00 uur voor bezoekers. Om 19.00 uur is de Vesper.

Open tijdens Tour

Veel kerken hebben hun diensten op zondag verplaatst, maar zijn niet specifiek open tijdens de Tour. Alleen van de Domkerk is bekend dat de deuren het hele weekend open staan.

Is jouw kerk in Utrecht ook open tijdens de Tour of organiseert jouw kerk een speciale viering? Laat het ons weten via geloven@eo.nl (en vergeet daarbij niet de aanvangstijd te melden).

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons