Toestemming voor bouw evangelische kerk in Qatar

Geld voor bouw wordt via fondswerving verzameld

in Christelijk Nieuws

Na zeven jaar heeft de regering van Qatar toestemming gegeven voor de bouw van een kerk voor evangelische christenen. In het islamitische land wonen ongeveer 1200 evangelische christenen.

Na zeven jaar kreeg de voorzitter van de Evangelical Churches Alliance in Qatar, Beda Robles, het verlossende telefoontje. Robles: "Het ministerie van Buitenlandse zaken liet ons weten dat het wachten voorbij was. Alle jaren van wachten, bidden en hopen zijn niet vruchteloos geweest'.  

Het nieuwe kerkgebouw wordt onderdeel van het Mesaimeer's Religious Complex en wordt gebouwd  naast een katholieke kerk.

De kerkleden zijn afkomstig uit de Filipijnen, Nigeria, Kenia, India, Indonesië en Maleisië. De kerk bestaat al 28 jaar in deze vorm en de diensten vonden tot nu toe plaats bij mensen thuis. 

De kerk gaat starten als commerciële organisatie en gaat zelf via fondswerving geld bij elkaar brengen om de kerk te kunnen bouwen. Robles: "We hopen dat andere kerken in Doha, in de regio maar ook kerken wereldwijd ons willen helpen". Er is zo'n 27 miljoen USD nodig. 

De regering van Qatar was bereid om mee te werken. Overgang van de islam tot een andere religie is nog steeds strafbaar in dit land, maar sinds 1971 zijn er geen veroordelingen meer geweest om die reden.

Bron: Evangelicalfocus.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons