Tien miljoen geloofsstappen

Nieuwe manier van evangelisatie

in Geloven

Ikzoekgod.nl is een plek voor zoekers naar God, naar zichzelf en naar geloofsverhalen. De site is ontwikkeld door stichting Agapè, een interkerkelijke organisatie waar christenen uit verschillende protestante en evangelische kerken werkzaam zijn.

De site IkzoekGod.nl is ontwikkeld om de boodschap van God's liefde op een begrijpelijke en toegankelijke manier door te geven aan iedereen die op zoek is. Inmiddels hebben 10 miljoen mensen een geloofsstap gezet via één van de websites in het Jesus.net netwerk. 

Jan-Willem Bosman, één van de initiatiefnemers: "Toen in 2005 in Frankrijk en Nederland begonnen werd met een nieuwe manier van evangelisatie, via websites als IkzoekGod.nl, ConnaitreDieu.com en de WaaromJezus?-cursus, hadden we hele grote dromen. Maar dat we nu in 2015 feest kunnen vieren omdat 10 miljoen mensen een stap in geloof gezet hebben, via één van de websites in het Jesus.net netwerk, dat was voor toen zelfs een grote droom! Stel je eens een massa mensen voor van 10 miljoen. Dat is ongeveer 200x een volle Kuip. Dat is echt massaal. Of 10x de demonstratie voor Charlie Hebdo in Parijs. Soms zijn grote getallen niet voor te stellen. Maar dit is de impact van de Jesus.net ministry van de afgelopen jaren.

We begonnen in het jaar dat video op het internet zeker nog geen gemeengoed was: YouTube werd in 2005 als bedrijf gestart. Sociale netwerken als Facebook en Twitter bestonden nog niet. Nu wordt zelfs de wereldpolitiek beïnvloed door deze sociale netwerken. In het klein delen we onze belevenissen met al onze vrienden vanaf iedere smartphone. Dat betekent dat er veel kansen zijn!"

Via het filmpje op www.IkzoekGod.nl/10miljoen kun je zien hoe het allemaal begonnen is.

Bosman: "We willen jullie heel hartelijk bedanken voor je gebed en bijdrage. Met elkaar mogen we dit feestje vieren, maar de uiteindelijke dank gaat naar onze Vader die dit mogelijk heeft gemaakt."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons