Katy Perry wil vrouwenklooster

Rechter beslist over verkoop klooster aan popster

in Geloven

Volgens Amerikaanse media blijft de eerder ongeziene strijd over een vrouwenklooster op een heuvel in de Los Felizwijk, met uitzicht op Hollywood, aanhouden. De vijf resterende zusters van de kloostergemeenschap van het Heilige en Onbevlekte Hart van Maria die zich veertig jaar geleden in het gebouw vestigde, tekenden een voorakkoord over de verkoop van hun klooster met de zakenvrouw Dana Hollister. Die wil er een restaurant en hotel met boetiek onderbrengen.

Maar de popzangeres Katy Perry deed bij aartsbisschop Jose H. Gomez van Los Angeles een bod van meer dan 13 miljoen euro (14,5 miljoen dollar), aanzienlijk hoger dan het oorspronkelijke bedrag. De aartsbisschop is het principieel eens met de verkoop, maar 2 zusters eisen het laatste woord. De bisschop vroeg in mei dat de 5 resterende zusters een overeenkomst zouden bereiken met Perry. Maar 2 zusters van 77 en 86 jaar bestrijden de verkoop halsstarrig. De 77-jarige zuster Rita Callanan vertelde 'Los Angeles Times' dat zij die beslissing hebben genomen na het zien van de videoclips van Katy Perry. Beide zusters verzetten hemel en aarde om te beletten dat het sekssymbool in hun voormalig klooster komt wonen.

Volgens Amerikaanse media heeft Perry, wiens ouders protestantse voorgangers zijn, een grote kans om het eigendom te verwerven. Zij heeft een akkoord met de bisschop en de buren zijn fel gekant zijn tegen de komst van een hotel in hun buurt. De rechter wijst in principe donderdag de verkoop toe. Perry zelf is geen betrokken partij in de rechtszaak.

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons