Heilige mis op botsautoplein trekt veel publiek

"Geen donderpreken tijdens de kermis"

in Christelijk Nieuws

Een attractie op zich: vanuit een botsautootje meemaken hoe pastoor van Welzenes de heilige mis opdraagt. Deze kermis-mis is misschien wel het best bewaarde geheim van deze Tilburgse Kermis. Het is ook de enige 'attractie' die gedurende de tiendaagse kermis slechts één keer geopend is.

Een kwinkslag, dan weer wat serieuzer en veel muziek. Pastoor Van Welzenes heeft zondag de jaarlijkse kermis-mis weer gehouden. Hij weet als geen ander de dienst tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken met persoonlijke èn humoristische inbreng. De mis werd gehouden in de botsauto's op het Koningsplein op de Tilburgse kermis.

Van heinde en verre waren de kerkgangers weer naar Tilburg gekomen. De Tilburgse kermis-mis is een unieke belevenis en trekt mensen aan uit het hele land. "Ik heb de mensen via Twitter en Facebook ook opgeroepen om hier naar toe te komen", vertelt de pastoor, die het vlak voor aanvang van de dienst druk had om iedereen te begroeten.

Van Welzenes doet overigens niet aan donderpreken. "Het moet wel een beetje leuk blijven, een beetje gezellig." Een sfeer van gezelligheid en samenhorigheid is er dan ook tijdens de hele dienst, die zo druk werd bezocht dat er te weinig stoelen waren. De oplossing: een plekje zoeken in een botsauto.

Een deel van de mis is te bekijken op Youtube.

Bron: Omroep Brabant / Foto: Youtube

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons