Groeispurt New Wine Zomerconferentie

Thema: 'Rijk in God'

in Mediatips

Het aantal aanmeldingen voor de New Wine Zomerconferentie ligt met 4.500 nu al 20 procent hoger dan vorig jaar, meldt conferentiemanager Cock van der Brugge. Naar verwachting loopt dat aantal tot de start van de conferentie op 19 juli op tot 4.800 en komen daar ook nog 2.000 bezoekers bij die maar één of twee dagen komen.

Sinds de conferentie in 2004 met 800 deelnemers begon, is het bezoekersaantal jaarlijks gestegen. Maar nog nooit zo sterk als dit jaar.

Van der Brugge denkt dat de groeispurt vooral komt door mond-tot-mondreclame. "Mensen die op vorige conferenties een goede tijd hebben gehad zijn vaak enthousiast over de combinatie van stevige theologische onderbouwing en persoonlijke spits: God kent mij, is betrokken bij mijn leven en heeft mij in de gaven van de Heilige Geest veel te bieden".

Van de deelnemers aan de zomerconferentie zijn 50 procent volwassenen en 50 procent kinderen en jongeren.

Ongeveer de helft van de deelnemers (49 procent) komt uit CGK, GKv en NGK (18 procent NGK, 15 procent GKv, 7 procent CGK en 8 procent combi-gemeenten). In 2012 was dat 54 procent.

De overige deelnemers komen uit de PKN (23 procent), baptisten-, pinkster- en evangelische gemeenten (14 procent) en overige kerken (14 procent).

De New Wine Zomerconferentie wordt van 19 tot 25 juli in Biddinghuizen gehouden met als thema: ‘Rijk in God!’

Bron: Onderwegonline.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons