"God geeft me rust als het 'disco' is in m'n hoofd!"

Mathilda heeft ADHD en vertelt over haar (stille) tijd met God

in Geloven

Hoe is het om 'stille tijd' te houden als je ADHD hebt? Vier vrouwen geven een openhartig inkijkje over hoe ze tijd met God doorbrengen en wat daarin wel en niet voor hen werkt. Aan het woord is Mathilda Kluitenberg-Alons (22).

"Ik ben alweer bijna twee jaar getrouwd met Ronnie, we wonen in Drenthe. Ik ben graag bezig. Als ik iets doe wil ik het ook graag leuk en uitstekend voor elkaar hebben, terwijl ik ook wel weer snel tevreden ben. Ik word blij van mijn lieve familie en vrienden om me heen. 

In de puberleeftijd was ik wat onrustig en vond het lastig om me te concentreren. Van klasgenoten kreeg ik regelmatig de vraag: 'Heb je ADHD?' Dat bleek inderdaad zo te zijn.

Ik werk in de gehandicaptenzorg, als woonbegeleidster. Dan is mijn ADHD ook best wel eens 'handig'! In bepaalde situaties begrijp ik de gevoelens van de mensen met wie ik werk goed. Ook begrijp ik hoe frustrerend het voor hen kan zijn om een beperking te hebben."

Wie is God voor jou?
"God is voor mij een Leider die er altijd voor me is. Ook weet hij me altijd rust te geven. Zelfs als het 'disco' is in m'n hoofd. En God is een kunstenaar! Ik vind de wereld zo mooi en goed in elkaar zitten."

Hoe ziet jouw tijd met God er uit?
"Stilte: de radio en televisie uit. Ook als ik niet kan slapen, en de dingen van afgelopen dag en morgen voorbij komen, ga ik bidden. Hier word ik rustig van.

Ik kan me beter focussen als een dominee spreekt aan de hand van plaatjes van de beamer, anekdotes vertelt en artikelen laat zien." 

Wat werkt niet voor jou?
"Een oudejaarsdienst met dat mooie vuurwerk voor de ramen. Of een hele vervelende mug die rondzoemt in de kerk, of een beamer die verbinding zoekt. Dan is mijn aandacht er echt niet meer bij."  

Jouw tip om rust te vinden bij God?
"God begrijpt onze onrust. Hij kent je beter dan wie dan ook. Vraag God maar om rust en vertrouw dat het goed komt. Je onrust heeft vaak een oorzaak, denk hierover na, breng het bij het kruis en laat het daar liggen."

Zie ook de portretten met:

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons