Geestelijke laat mensen slangen eten

in Christelijk Nieuws

Een Zuid-Afrikaanse geestelijke is gearresteerd omdat hij zijn gemeenschapsleden dwong levende slangen te eten om de kracht van hun geloof te testen.

Penuel Mnguni uit Pretoria (Zuid-Afrika) claimt dat hij God ertoe kan bewegen slangen in chocolade te laten veranderen. Dit gebeurt echter alleen bij mensen wier geloof sterk genoeg is. De Dierenbescherming zag echter dierenmishandeling in dit ritueel en Mnguni werd gearresteerd, schrijft The Mirror.

"Tijdens een dienst gebood Penuel Mnguni de slang in chocolade te veranderen, en hij gehoorzaamde", schrijft een volger op Facebook. Onder een andere foto staat de boodschap dat mensen die niet echt geloven alleen groentes eten. Degenen die zich verzekerd weten van Gods gratie eten alles. Op een foto is te zien hoe mensen zichtbaar walgen terwijl ze kauwen op de chocolade die voorheen een slang was.

Dit is niet de eerste keer dat deze 'profeet' in het nieuws komt. Hij postte eerder foto's van zijn naakte volgelingen die op de grond lagen, terwijl hij over hen heen liep. Hiermee wilde hij het gevoel van Adam en Eva oproepen. Het is niet duidelijk wat voor straf de geestelijke boven het hoofd hangt.

Bron: Kerknieuws

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons