Fondswerving moet The Passion naar Den Helder halen

'Processie met jutters en marinemensen'

in Mediatips

'Wat is het binnenhalen van The Passion jou waard?’ Dat is de vraag die vlootpredikant Fred Omvlee aan de inwoners en bedrijven in Den Helder stelt.

Fred Omvlee - dominee te land, ter zee en op internet - is vastbesloten om het spektakelstuk 'The Passion' naar Nieuwediep te halen en vertrouwt er niet op dat de gemeente de volle benodigde 200.000 euro ophoest. Vandaar dat hij is gestart met particuliere fondsenwerving.

Omvlee: "Eerdere edities bewezen dat het live uitgezonden spektakelstuk zorgt voor zo’n half miljoen aan lokale bestedingen en voor miljoenen aan goede PR voor de gast-stad."

In april startte Fred Omvlee ook al een Facebook campagne om The Passion naar Den Helder te halen.

Fred Omvlee: "Stel je voor: 'The Passion' vindt plaats in Den Helder! Waarbij de processie met het kruis door nieuw- en oud Den Helder loopt, waarbij jutters en marinemensen het kruis dragen. Een spetterend optreden in het centrum en een spectaculaire eindscène waar het Korps Mariniers natuurlijk een briljante oplossing voor heeft, met een helikopter van Airport Den Helder... Denk mee en help mee!"

The Passion wordt sinds 2011 jaarlijks op Witte Donderdag gehouden en deed eerder de plaatsen Gouda, Rotterdam, Den Haag, Groningen en Enschede aan.

Bron: Noordhollands Dagblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons