Dilemma | "Bij Alzheimer euthanasie overwegen?'

Gelovige Henriette zoekt naar wijsheid

in Geloven

De gelovige Henriette is bang dat ze een erfelijke vorm van dementie heeft. Haar moeder zit in een vergevorderd stadium van de ziekte van Alzheimer. Schiet ze er iets mee op om te weten of ze zelf ook alzheimer zal krijgen? En wanneer blijkt dat ze het ook Alzheimer zal ontwikkelen, is euthanasie een optie voor haar?

Henriette vindt het niet alleen heel lastig om te zien hoe de ziekte Alzheimer haar moeder aantast, het ontroert en raakt haar hoe haar vader zorgt en bidt voor zijn demente vrouw.

Dilemma
Henriette zit in dilemma. Er is een kans dat zij zelf ook Alzheimer zal krijgen, een oma en twee tantes werden ook al dement. Nu twijfelt Henriette of ze zich zal laten testen. En, of ze voor euthanasie zal kiezen, als ze uiteindelijk Alzheimer krijgt.  Henriëtte komt uit Spakenburg en is gelovig.

Hoe zou jij je weg kiezen? Heb je een advies voor Henriette? Je kunt op de website van Dilemma jouw mening of advies geven.

Zaterdagavond 1 augustus is de uitzending met Henriette te zien, 21.15 uur, NPO 2.

Over het programma
In het EO-programma 'Dilemma' gaat Tijs van den Brink op zoek naar een oplossing. In de studio ontvangt hij iedere week een gast die een lastige beslissing moet nemen. Samen met betrokkenen, ervaringsdeskundigen en professionals probeert hij de vraagsteller te helpen om een keuze te maken.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons