Den Helder wil The Passion

Inzamelingsactie om tv-spektakel naar stad te krijgen

in Mediatips

Van een paar tientjes van een musicalliefhebber hier, tot soms duizenden euro’s van bedrijven en organisaties: alles bij elkaar is er in enkele weken al dertigduizend euro toegezegd om het tv-spektakel The Passion naar Den Helder te halen.

In totaal is een kleine 200.000 euro nodig. Na het zomerreces buigen zowel de gemeenteraad als de provincie zich over de vraag of en zo ja hoeveel geld zij overhebben voor dit mega-evenement. In tussentijd verzamelen initiatiefnemers Marcel Karhof en Fred Omvlee (Mijn Kerk)zoveel mogelijk toezeggingen om de beslissing voor de overheden makkelijker te maken.

Karhof: "We hoopten een substantieel bedrag op tafel te kunnen leggen en daar gaat het nu toch wel op lijken. Fantastisch. Er hang heel veel optimisme om dit project. Heel veel mensen krijgen hier positieve energie van en willen graag bijdragen, hebben we gemerkt."

Er is nog een andere serieuze kandidaat om gaststad te worden. Welke stad dat is, wil de EO niet verklappen. Wel is bekend dat het geen Noord-Hollandse stad is.

Bron: Noord-Hollands Dagblad / Foto: ANPfoto Kede Den Helder

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons