Dag van gebed voor christenen in Griekenland

Evangelische Alliantie geeft gebedspunten

in Geloven

De WEA (World Evangelical Alliance) roept christenen en kerken op om vrijdag 3 juli te bidden voor Griekenland. De WEA ontving een gebedsverzoek van de Griekse Alliantie en geeft ons een aantal concrete gebedspunten.

De voorzitter van de Greek Evangelical Alliance, George Kaloterakis schrijft: "De evangelische gemeenschap in Griekenland neemt bij politieke kwesties in principe geen standpunt in. De meerderheid is het er echter over eens dat de toekomst van Griekenland wel binnen de eurozone ligt. De Griekse participatie in de Europese instituties is tot nu toe goed geweest voor de bevordering van religieuze vrijheden in ons land.”

En Kaloterakis vervolgt: "We realiseren ons dat dit een zeer spannende periode is voor Griekenland. Daarom hebben we vrijdag 3 juli uitgeroepen tot nationale dag van bidden en vasten. Willen jullie, kerken en christenen, voor Griekenland bidden?"

- Bid voor hen die het extra zwaar hebben in deze crisis vanwege armoede en werkeloosheid 

- Bid dat de evangelische kerken een plek van hoop en genade mogen zijn. Bid dat juist de kerk mensen in nood kan bijstaan en hen mag ondersteunen

- Bid voor eenheid onder de gelovigen. We willen niet dat een politiek referendum verdeeldheid brengt tussen Griekse kerken en gelovigen onderling

- Bid dat God genadig is voor Griekenland en voor wijsheid voor de regering

- Dank God, omdat Hij een almachtig God is, en dat Hij ons Griekse volk in alles zal voorzien.

Bron: WorldEA.org

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons