Christelijke films populair in Hollywood

'Faith-based' films blijven bioscoopbezoekers trekken

in Mediatips

'Faith-based' films zijn geen niche meer, maar blijven ook komend jaar populair in Hollywood. Want als bioscoopgangers meer christelijke films willen, dan levert Hollywood, zo schrijft Christianity Today.

Ook voor 2016 staan er weer een aantal christelijke films op de rol zoals 'God's Not Dead 2: He's Surely Alive' en 'Miracles from Heaven'. 

Godsdienstvrijheid

In 'God's Not Dead 2', het vervolg op het eerste deel uit 2014, staat godsdienstvrijheid centraal. De film draait om een middelbare schoollerares die nogal wat tegenstand ondervindt wanneer zij tegenover haar leerlingen openlijk over Jezus wil praten. Verschillende acteurs uit het eerste deel maken opnieuw hun opwachting. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Melissa Joan Hart (van de TV-serie 'Sabrina The Teenage Witch') en Jesse Metcalf ('Desperate Housewives').
'God's Not Dead 2' wordt rond Pasen 2016 verwacht in de Amerikaanse bioscoop.

Ontmoeting met Jezus

In 'Miracles from Heaven', de verfilming van het gelijknamige boek, wordt het verhaal verteld van een meisje dat na een tragische val een ontmoeting met Jezus en een wonderbaarlijke genezing claimt. In deze film wordt de hoofdrol vertolkt door Jennifer Garner ('Valentine's Day') en wordt geproduceerd door de makers van 'Heaven Is For Real' uit 2014, ook een groot kassucces. 

Bron: CVandaag

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons