BOEKENTIPS | Zomerboeken Marlies

Leesvoer voor de vakantie

We vroegen Marlies Medema - eindredacteur bij EVA - om boekentips. Welke boeken raadt zij aan en mogen niet ontbreken in de koffer?

Meesterwerk
In de vakantie vind ik het altijd fijn om minstens één boek te lezen van de categorie ‘praktische geloofsopbouw’. Voorganger John Ortberg heeft de gave om laagdrempelig met veel grappige voorbeelden te schrijven over geestelijke processen in je leven. Waarbij hij zichzelf regelmatig op de hak neemt. Het boek ‘Meesterwerk’ gaat over ‘de mij die ik wil zijn’. Hoe word je de persoon die God in jou ziet, en word je geen kloon van je buurvrouw of buurman in de kerk? En welke hulpmiddelen krijg je hierbij? 

Uitgeverij Ark Media, ISBN 9789033800825

Aan de andere kant van de bergen
Als je je afvraagt hoe het is om als vluchteling vanuit het Midden-Oosten naar Europa te komen, moet je deze roman van Elizabeth Musser lezen. Ze beschrijft het proces van een Iraniër die, nadat hij een Nieuw Testament in zijn handen gedrukt krijgt, halsoverkop zijn land moet verlaten. Zijn vrouw en kinderen volgen hem later in een al even spannende reis. Enkele Europeanen en Amerikanen helpen het gezin, maar hebben ook hun eigen issues… Een boek dat je in één adem uitleest. 
Uitgeverij Voorhoeve, ISBN 9789029723473

Oog in oog met Jezus - Saama Habib & Bodie Thoene 
Nog een boek dat zich afspeelt in het Midden-Oosten. De jonge Saama Habib groeit op in een moslimgezin, maar bekeert zich tot het christendom. Vrouw zijn én christen is in haar land niet makkelijk, maar ze houdt vol, ondanks afwijzing van haar familie, mishandeling door haar omgeving en een bomaanslag op haar gemeente. Een biografie die leest als een roman. Eentje waarbij je mond af en toe openvalt van de kracht van de Heilige Geest, dwars door geloofsvervolging heen.
Uitgeverij Plateau, ISBN 9789058041043  

Marlies Medema is eindredacteur tekst bij Eva. Marlies is getrouwd en moeder van een zoon en een dochter.
Marlies op Twitter: www.twitter.com/medemamaatje

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons